Jdi na obsah Jdi na menu
 


AKTUÁLNÍ INFORMACE

 

27. 12. 2023

pf-2024_ksg-usti-nad-orlici_1200-x-675-px.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. 11. 2023

Přípravka má plný stav!

Noví zájemci (5 - 6 let) se mohou hlásit v lednu 2024. Uvolní-li se kapacita, rádi vás přijmeme do našeho světa gymnastiky. Předběžnou registraci můžete učinit ZDE.

 

1. 9. 2023

ksg-uo_nabor-pripravka_zari-2023.jpg

 

21. 6. 2023

Hurá léto!

Závěrečnou akademií za hojné účasti diváků jsme zakončili letošní tréninkovou činnost. V mnoha ohledech to bylo pro nás velmi složité a náročné období: ať už významně navýšené výdaje na pronájem tělocvičny, bez které naši činnost nemůžeme provozovat, slaďování výrazných rozdílů v dovednostech u nově příchozích, které je velmi náročné na organizační přípravu, a nebo i nepovedená koncepce závodního programu, který bude i díky naší iniciativě aktualizován. S podporou rodičů našich členek jsme toto těžké období překonali a věříme, že nás to posunulo k zářným zítřkům! Poslední týden v srpnu nás čeká 4denní gymnastický kemp, který zahájí přípravu na sezónu novou, v níž bychom rádi uspěli co nejlépe, a to i s posilou nového přeskokového nářadí, které jsme pořídili z prostředků darů od rodičů a dotace od Města Ústí nad Orlicí. Děkujeme!

Zájemci o gymnastickou přípravku se mohou registrovat ZDE. Zkušební tréninky budou probíhat každou středu v září od 16 do 17 hodin na našem tradičním působišti.

Přejeme Vám krásné usměvavé léto!

caspv-kraj-sg_2023_ksg-uo_tym.jpg

 

10. 5. 2023

Dnes a každou středu v květnu nabíráme do přípravky!

... si může Vaše dítě přijít vyzkoušet gymnastické aktivity. Začínáme v 16 hodin. Potřebuje tričko, kraťásky nebo krátké legíny a neklouzavou obuv. Pouze dívky ve věku 5 - 6 let. Více informací na místě po tréninku, případně e-mailem. Místo konání: tělocvična ZŠ Komenského Na Štěpnici. Těšíme se na viděnou!

 

23. 4. 2023

Hostili jsme krajskou soutěž ve sportovní gymnastice

caspv-kraj-sg_2023_ksg-uo_zahajeni-2_po-uprave.jpg

Premiéra krajské soutěže v Ústí nad Orlicí se podařila na 1*. Závodu v gymnastickém čtyřboji se zúčastnilo celkem 53 závodníků z pěti klubů: České Třebové, Svitav, Poličky, Rybitví a domácího týmu. Hosté byli nadšeni z nového zázemí tělocvičny DDM Duha, kam domácí tým za podpory ochotných rodičů přestěhoval veškeré své gymnastické nářadí z domovské tělocvičny, aby se soutěž mohla realizovat podle platných pravidel. Závodnice domácího týmu vybojovaly sedm postupových míst na republikovou soutěž, která se koná již za měsíc. Tento čas budou závodnice věnovat zdokonalení nedostatků tak, aby uspěly v republikovém srovnání co nejlépe.

 

26. 11. 2022

Orlický oříšek už po osmé!

2022_orlicky-orisek_foto_vyhlasovani-vysledku.jpgOblíbený gymnastický dvojboj s doplňkovým závodem ve šplhu za podpory Města Ústí nad Orlicí proběhl v krásném prostředí tělocvičny DDM Duha za přítomnosti mnoha diváků, kterým jsme mohli poprvé za 45 let historie sportovní gymnastiky v Ústí nad Orlicí nabídnout komfortní ničím neomezený výhled na celé soutěžní klání. 45 závodnic z gymnastických oddílů TJ Sokol Náchod, TJ Jiskra Rybitví a SVČ Mozaika Polička si otestovali aktuální dovednosti na hrazdě a přeskoku. Do jarní soutěžní sezóny zbývají pouhé 4 měsíce a zde již půjde o postup na republikovou soutěž. Nejúspěšnějšími dvojbojařkami z našeho oddílu byla Sára Šmoldasová (1. místo v kategorii starších žákyň), Nela Maršíková (2. místo) a Viktorie Pirklová (3. místo) v kategorii mladších žákyň. Mezi nejrychlejší šplhavce se probojovala v kategorii starších žákyň Apolena Jirásková (2. místo) a ve starší kategorii Marie Kaucová (2. místo) a Barbora Pechová (3. místo). Gratulujeme!!! Závod byl rovněž testem pro pořádání krajské soutěže ve sportovní gymnastice se standardním počtem disciplín (hrazda, přeskok, kladina a akrobacie), která se uskuteční v dubnu 2023. Těšíme se na viděnou! 

 

17. 8. 2022

Máte doma neposedného vitálního človíčka?

Právě pro takového je gymnastika vhodnou sportovní aktivitou, kdy uplatní svou zásobu energie :-) Každou středu v měsíci září od 16 do 17 hod pořádáme tréninkové hodiny určené pro zájemce do gymnastické přípravky. Přijímáme dívky ve věku 5 - 6 let. Pravidelné tréninky přípravky probíhají 2x týdně vždy v pondělí a středu po jedné hodině (60 min). Registrujte se předběžně přes Formulář. Počet míst je omezen. Těšíme se na viděnou!

 

11. 4. 2022

2022_krajska-soutez-sg-caspv_policka_zavodnice-ksg-uo.jpgOhlédnutí za krajskou soutěží

Po 2leté pauze se uskutečnil jarní krajský přebor ve sportovní gymnastice ČASPV. Z nominovaných 12 členek klubu jsme v 5 případech potvrdili postup na republikovou soutěž, která se uskuteční koncem května v Praze. Uspěly zejména starší zkušenější závodnice, pro které dlouhodobé přerušení standardního tréninku nepředstavovalo tak velký hendikep. Naší motivací je uspět a získat ocenění za píli, kterou gymnastice věnujeme. Jdeme na to! Krátký sestřih záznamu našich výkonů najdete ZDE.

 

6. 2. 2022

ČGF kemp pro mladší žákyně je již za námicgf-kemp-2022_ucastnice-ksg-uo.jpg

Letos to byla premiéra pro všechny účastnice našeho klubu, které odolaly všem nástrahám viróz a zranění a zúčastnily se bohatého gymnastického programu. Prostředí gymnastické haly Jojo Gymu Dobřichovice jim přineslo mnoho novým vjemů, zejména fantastické vybavení, které na této úrovni není dostupné na žádném jiném místě v republice, a intenzivní trénink gymnastických dovedností, které zvládly skvěle. Už se těší, až se budou moci o své zážitky podělit s ostatními členkami klubu, které budou mít šanci zase napřesrok!

 

2. 1. 2022

PF 2022

Přejeme vám šťastný nový rok, dostatek energie, odolnosti a optimismu!

Náš první trénink v novém roce se koná v pondělí 3. 1. 2022 ve standardních hodinách.

 

18. 10. 2021

2021_rs-caspv_praha_pardubicky-kraj_starsi-zakyne-a-dorostenky.jpgRepubliková soutěž ČASPV na Hradčanech

Dlouho očekávaná událost je již minulostí. Reprezentace Pardubického kraje s naší účastí v kategorii starších žákyň a dorostenek bohužel na medailové pozice nedosáhla. Příprava byla za uplynulých 1,5 roku velmi omezená a výkony na přeskoku výrazně ovlivňovaly celkový počet dosažených bodů. Motivace dohnat toto manko však vzrostla, neboť v ostatních disciplínách jsme získaly velmi dobré hodnocení. Děkujeme závodnicím za reprezentaci kraje!

 

29. 8. 2021

Soustředění na jedničku

ksg-uo_gymnasticke-soustredeni_uo-2021_spolecne-foto.jpgPremiérové příměstské gymnastické soustředění proběhlo v domovské tělocvičně na jedničku: super cvičení, teorie sportovní gymnastiky, atletická průprava, výtečná výživná strava v restauraci "Zastávka" a dynamický výšlap na Andrlův chlum za slunečného počasí se vydařil ke spokojenosti všech zúčastněných. Gymnastky jsou "zaktivovány" pro novou závodní sezónu, která bude v mnohém odlišná. Jarní závodní část se přesunula na říjen, a proto budeme mít dost napilno, abychom zpětně natrénovaly všechny soutěžní sestavy.
 
Cvičební nářadí je v plné pohotovosti a my začínáme 1. září.
 
 

24. 6. 2021

Těšíme se na léto, olympiádu v červenci a kemp v srpnu

ksg-uo_online-trenink_fandime-oh-tokio-2021.jpgAni v době kovidové jsme nezahálely a po celé období říjen 2020 až červen 2021 organizovaly tréninky "vzdáleně". Na začátku v podobě podrobného individuálního týdenního plánu, později jsme se přesunuly do tréninkových hodin online, které se konaly 3x týdně. Chválíme naše gymnastky za jejich osobní vůli a disciplínu, díky nimž gymnastiku nevzdaly a pracovaly na své přípravě pro dobu, kdy budou moci opět smět do tělocvičny a téměř po roce cvičit na cvičebním nářadí!
 
Vyhlížíme olympijské hry, abychom se podívaly na světovou gymnastiku, v níž bude mít ČR rovněž zastoupení. Na konec srpna máme pro naše gymnastky připraven týdenní sportovní kemp, jehož záměrem je zkrátit dobu aklimatizace na standardní tréninkové podmínky, na jaké byly v době před kovidovou výlukou zvyklé, s cílem dobře se připravit na republikovou soutěž, která byla přesunuta na říjen.
 
Všechny zájemce z řad šikovných holčiček ve věku 5-6 let zveme v září na tradiční nábor do přípravky: každou středu od 16 do 17 hodin v tělocvičně ZŠ Na Štěpnici. Předběžnou nezávaznou registraci můžete provést ZDE.
 
Přejeme všem radostné léto!  smiley
 

1. 1. 2021

PF 2021

Přejeme všem přátelům a příznivcům gymnastického sportu šťastný a sportovní nový rok, pevné zdraví, dokonalý balanc, skvělou formu a perfektní odraz! S pořádnou dávkou optimismu a dostatečnou zásobou energie vše společně zvládneme :-)

 

26. 9. 2020

ksg-uo_seminar-visova-a-podporova-pruprava_miroslav-zitko_26-09-2020.pngSobotní visová a podporová průprava se vydařila

Díky skvělému pedagogovi a odborníkovi, který svůj život zasvětil gymnastice, panu Mgr. Miroslavu Zítkovi, jsme okusili totální průpravu pro hrazdu a akrobacii :-)  Důsledky akčního dopoledne gymnastky pociťovaly ještě následující týden v tréninku na uvedených nářadích, avšak s jasným cílem dovednosti zvládnout.

  

27. 8. 2020

nano-nastrik_27-08-2020_img_1763_lr.pngPříprava na novou sezónu zahájena - cvičební nářadí ošetřeno unikátním nanomateriálem

S ohledem na aktuální situaci s Covidem bylo prioritou klubu zajistit ochranné opatření pro bezpečné provozování sportovní činnosti. Standardní "letní" úklid odpočívajícího nářadí a náčiní byl letos obohacen o speciální nástřik nejvyspělejším fotoaktivním nanomateriálem TiZonic s obsahem titanu od společnosti NanoZone, který zajistí po dobu 2 let jejich dokonalou dezinfekci a hygienu při jejich běžném používání. Těšte se - začínáme v pondělí 7. 9.!

 

1. 7. 2020

Do přípravky se můžete registrovat již nyní - počet míst je omezengymnast-doll_3_upraveno.jpg

V září proběhne v termínech 9. 9., 16. 9., 23. 9. a 28. 9. (vždy ve středu) nábor dívek ve věku 5 - 6 let do přípravky. Místo konání: tělocvična Na Štěpnici, Ústí nad Orlicí, od 16 do 17 hodin. S sebou si vezměte sportovní oblečení a neklouzavou obuv do tělocvičny na hodinový cvičební program.

Nezávazná registrace ZDE.

 

 

 

 

březen - červen 2020

Vzdálený trénink i průprava ve zcela nestandardních podmínkách

Uzavření jediného útočiště, tělocvičny ZŠ Na Štěpnici, ve kterém si klub vybudoval stabilní zázemí, přineslo trenérskému týmu a cvičenkám náročnou výzvu, jak nezahodit veškerou půlroční přípravu na jarní závodní sezónu a současně zajistit motivaci nevzdat se a vypořádat se se situací dostupnými prostředky. Individuální tréninkové plány a realizovaná instruktážní videa na každý týden nahradily do té doby časově náročné tréninky. I když ani po uvolnění pravidel jsme nemohli využívat tělocvičnu, využily jsme příležitosti k tréninkům na školním hřišti a přilehlé zahradě. Pouze a s minimem cvičebních pomůcek, gymnastické nářadí uvidíme po dlouhé době až v září ... Iniciativa a kreativita trenérů naplnila gymnastky novými zážitky a potvrdila, že i ve ztížených podmínkách se dá realizovat smysluplný trénink. Jsme potěšeni, že jsme to nevzdali a na těchto základech můžeme stavět dál. Již na úvod nové sezóny plánujeme akční soustředění, neboť nás v září čeká soutěž žactva.

 

28. 2. 2020

Netradičně - intenzivní gymnastická průprava s Kristýnou Pálešovou

ksg-uo_seminar-s-kristynou-palesovou_29-02-2020_img_0011_resize.jpgČlenky klubu zažily speciální gymnastickou průpravu pod vedením bývalé české reprezentantky ve sportovní gymnastice, Kristýny Pálešové. Všechny včetně nejmladších gymnastek zvládly náročný 3hodinový program na výtečnou, i když fyzické účinky tréninku pociťovaly ještě další týden :-)

 

 

11. 9. 2019

gymnast-doll_5.jpgNábor do přípravky

Proběhne ve dnech 11. 9., 18. 9. a 25. 9. (středa) od 16 do 17 hodin v tělocvičně Na Štěpnici. Zveme všechny šikovné holčičky ve věku 5 - 6 let. S sebou si vezměte sportovní oblečení a neklouzavou obuv do tělocvičny. Počet míst je omezen!

Nezávazná registrace ZDE.

 

28. - 29. 8. 2019

Gymnastický kemp se vydařil

Intenzivní program letošního kempu se podařilo naplnit ke spokojenosti všech účastníků. Úvodem jsme s předním metodikem sportovní gymnastiky Miroslavem Zítkem prošli přemetovou přípravu a průpravu na trampolínovém pásu - skvělý zážitek a hodně bolavé nohy druhý den ráno ;-) V hlavní části tréninkového dne jsme prošli stanoviště hrazdy, akrobacie s air-trackem, přeskok a nejoblíbenější velkou trampolínu. Všichni si to velmi užili, kromě zázemí specializovaných gymnastických hal vyzkoušeli i venkovní workoutové hřiště a ti nejmenší rozhodně nevynechali intenzivní hru v zábavném hradu na samý závěr našeho pobytu v Dobřichovicích. A nyní je před námi, jak pevně věříme, úspěšná závodní sezóna.

2019_gymnasticky-kemp-dobrichovice_ucastnici.png

 

12. 6. 2019

Závěrečná přehlídka se super překvapením - Jan Onder hostem Akademie

Závěr tréninkové sezóny se v tomto školním roce přiblížil velice rychle. A my jsme si pro něj připravili rozpustilou choreografii družstev přípravky: cvičenky pečlivě nastudovaly doma a premiérově předvedly bez generální zkoušky v samostatném výstupu :-) Po individuálním cvičení na lavičce, kladinách a prostných přišlo velké překvapení: turbo taneční kurz v podání Honzy Ondera, šéfa tanečníků oblíbené televizní soutěže StarDance. Gymnastky zcela hravě zvládly rapovou variaci podle svého učitele a za odměnu získaly jeho podobenku se zlatým podpisem ;-) Příjemný podvečer plný pohodových hudebních tónů zakončil naše letošní sportovní tažení, abychom si dali devět týdnů oddych, a poté v plné síle zahájili zbrusu novou sezónu intenzivním gymnastickým kempem v JoJo Gymu v Dobřichovicích u Prahy!

img_6994_2019-akademie_jan-onder_touchscreen-mic_po-uprave.jpg

 

19. 5. 2019

Neočekávaný úspěch na republikové soutěži ve Třeboni

Po vyrovnaném výkonu všech členek družstva dorostenek ve všech disciplínách jsme dosáhli prozatím nejlepšího umístění na vrcholné soutěži v podobě 3. místa, a to hned v pořadí za silnými soupeři z velkých klubů Moravskoslezského kraje a Kraje Praha. Družstvo ve složení Viola Škrobánková, Karolína Šimunová, Šárka Kastelíková a Marie Mourová se dokázalo prosadit v konkurenci 8mi družstev i přes pády na kladině, bez nichž by atakovali příčku stříbrnou. Velmi krásné 5. místo vybojovala v kategorii žen Růžena Škrobánková a to i přes výrazný tréninkový výpadek z důvodu VŠ studia mimo její domovské tréninkové působiště. Gratulujeme!

2019_mcr-caspv_sg_dorostenky-3-misto_stupne-vitezu_po-uprave.png

 

13. 4. 2019

Jarní závodní činnost2019_caspv_krajsky-prebor_policka_klub-sg-uo.png

Po okresním kole soutěže ve sportovní gymnastice ČASPV se vydala naše výprava v počtu 14ti závodnic na nominační krajskou soutěž premiérově do Poličky. Přestože jsme měly vysoké ambice, nakonec se nám podařilo vybojovat pouze pět postupových míst na mistrovství republiky v SG ČASPV (A. Venclová, V. Škrobánková, K. Šimunová, Š. Kastelíková, R. Škrobánková). Výkon mladších žákyň výrazně ovlivnilo závodní prostředí, velká tréma a nedostatek závodních zkušeností. Současně potřebujeme bodově navýšit výchozí hodnotu závodních sestav, abychom vybalancovali případné chyby v základních prvcích, které bohužel nelze zcela eliminovat. 

 

11.-13. 1. 2019

Gymnastický kemp ČGF

V pořadí již třetí ročník, tentokrát s mezinárodní účastí, proběhl v Jojo Gymu v Dobřichovicích. Zúčastnilo se jej 12 družstev z Čech a  Moravy a jedno družstvo ze Slovenska. I přes páteční sněhovou nadílku, která lehce komplikovala dopravu, i naše družstvo mladších žákyň dorazilo na místo s úsměvem a neskrývaným očekáváním. 45 děvčat ve věku 7-11 let si svým nadšením záhy získalo všechny lektorky a na 6 připravených nářadích se cvičilo vytrvale od sobotního rána až do nedělního poledne. K výborné atmosféře rozhodně přispěly dvě plně vybavené gymnastické haly. A pro vyčerpání zbytku energie i pohádkový hrad. Čtveřice našich gymnastek předvedla velký kus práce a i když cítila velkou únavu, rozhodně si z tohoto výjimečného zážitku odnesla velmi zajímavou zkušenost a především obrovskou motivaci.

cgf_gymnasticky-kemp_spolecne-foto_01-2019_img_7883_po-uprave.jpg

 

31. 12. 2018

PF 2019

pf-2019.jpg

 

8. 12. 2018

Vánoční závodění v Náchodě

Na druhý den po Mikulášském poháru se náš 11tičlenný tým vypravil na tradiční Vánoční závod pořádaný TJ Sokol Náchod. V poměrně silné konkurenci dalších deseti oddílů jsme vybojovaly pět medailí. Především cvičení v královské disciplíně - akrobacii přineslo velmi pohlednou podívanou u starší soutěžní kategorie, která vzbuzovala nadšené ovace v publiku. Naše děvčata předvedla stabilně nejlepší výkony na kladině, zbytečné chyby na prostných však některé z nich stály výrazně lepší celkové umístění. Videoreportáž.

klub-sg-uo_mladsi-zakyne_vanocni-zavod-nachod-2018.jpg

 

7. 12. 2018

Mikulášský pohár po třinácté

Druhý prosincový pátek se konal tradiční klubový závod O Mikulášský pohár, jehož soutěžní disciplíny tvoří cvičení na lavičce/kladině a akrobacii. Přítomní diváci si rovněž zasoutěžili - prokazovali své znalosti z oboru sportovní gymnastiky prostřednictvím vědomostního kvízu. Deset nejúspěšnějších řešitelů bylo odměněno drobným upomínkovým dárkem. Příjemný podvečer doprovázely vánočně laděné a především oblíbené pohádkové melodie. Mikulášský pohár byl završen předáním věcných odměn všem závodnicím, které se na kontrolní závod plné tři měsíce cílevědomě připravovaly, z rukou nejpovolanějších: Mikuláše, Anděla a Čerta :-)  Vítězkami v jednotlivých kategoriích se staly: Sofie Schwabová, Apolena Jirásková, Tereza Martincová, Anděla Venclová, Karolína Šimunová a Viola Škrobánková, která se současně stala absolutní vítězkou letošního Mikulášského poháru pro nejvyšší počet dosažených bodů závodu.

2018_mikulassky-pohar_spolecne-foto_bez-titulku.jpg

 

17. 11. 2018

Jubilejní Orlický oříšek

5. ročníku gymnastického dvojboje se zúčastnilo téměř 60 závodnic věkové kategorie od 5ti do 18ti let. Diváci mohli shlédnout velmi kvalitní výkony cvičení na hrazdě a přeskoku, kde zejména starší věkové kategorie předvádí dovednosti v podobě technicky náročnějších prvků, jež jsou výsledkem jejich dlouhodobé tréninkové přípravy. Z domácích závodnic se nejlépe dařilo Viole Škrobánkové (1. místo) a Marii Kaucové (2. místo) v gymnastickém dvojboji, a Barboře Pechové (1. místo), Apoleně Jiráskové, Marii Kaucové a Viole Škrobánkové (2. místo v jednotlivých kategoriích) ve vloženém závodě ve šplhu. Odměny do soutěže věnovalo Město Ústí nad Orlicí a společnost Mediate. Kvalitní ozvučení dodala společnost REJA.

2018_orlicky-orisek_tym-klub-sg-uo.jpg

 

2. 9. 2018

Nábor do přípravky ve středu 12. září 2018

gymnast-doll_2.jpgKaždou středu v měsíci září od 16:00 do 17:00 hod v tělocvičně Na Štěpnici rádi přivítáme šikovné holčičky ve věku 5 – 6 let.

S sebou cvičební oblečení (tričko, šortky nebo legíny) a vhodnou neklouzavou obuv pro hodinový cvičební program.

Předběžné přihlášky ZDE.

Počet míst omezen!!!

Těšíme se na Vás :-)

 

29. - 30. 8. 2018

Gymnastický kemp podruhé

Intenzivní tréninkový kemp tentokrát absolvovalo 17 cvičenek. Vzácným lektorem nám byla bývalá, t. č. nejúspěšnější česká reprezentantka ve sportovní gymnastice, účastnice dvou olympijských her, Kristýna Pálešová :-), která s námi prošla část své náročné baletní průpravy. Dále jsme se věnovaly stojkové a přemetové průpravě v zázemí specializované gymnastické haly v Dobřichovicích. A všichni se už těší na novou závodní sezónu!

klub-sg-uo_gymnasticky-kemp_dobrichovice-2018_spolecne-foto-s-kristynou-palesovou.jpg

 

13. 6. 2018

Závěrečná akademie2018_akademie_poly_lavicka.jpg

Tradičním zakončením sezóny je přehlídka dovedností, které se členky klubu v průběhu roku naučily a předvedly svá cvičení na lavičce/kladině, akrobacii a přeskoku. Přihlížející diváci především z řad rodičů, ale i zájemci o gymnastiku v příštím roce, rovněž shlédli svižnou choreografii v podání družstev přípravky s využitím blyštivých pompónů ;-) Podívaná se vydařila ke spokojenosti všech zúčastněných, kteří si nyní užívají tréninkového volna. Na konci prázdnin zahájíme přípravu gymnastickým kempem pro členky závodních družstev. Začátek tréninků v novém školním roce započne pondělím 3. 9.

 

15. 5. 2018

Opět stříbrná z mistrovství republiky

2018_caspv_sg_republika_skrobankova-ruzena_2.jpgVíkendové mistrovství republiky ve sportovní gymnastice nám přineslo skvělý úspěch. Letošní příprava byla náročnější z důvodu změny soutěžních pravidel, která se promítla jak ve skladbě závodních sestav tak i v přísném hodnocení ze strany rozhodčích. Premiérově si v kategorii žen naše závodnice Růžena Škrobánková vydobyla 2. místo na vrcholné akci této závodní sezóny! Díky drobným chybám na kladině a akrobacii zaostala za svou soupeřkou z 1. místa o 0,65 bodu. I další výsledek v podobě 7. místa pro Violu Škrobánkovou v kategorii st. žákyň považujeme za výborný a příslib ještě úspěšnější budoucnosti. Zbývající závodnice se většinou umístily v polovině startovního pole své kategorie, stejně tak v soutěži žákovských družstev, tedy i tady míříme v budoucnu na vyšší příčky. Počasí u jihočeských rybníků přálo a hřálo, a tak si všichni odvezli příjemné sluníčkové vzpomínky. Shlédněte video. :-)

 

22. 4. 2018

Krajská soutěž v SG k 8mi násobnému postupu na republiku

V sobotu 20. 4. se ve Svitavách konal důležitý závod k získání postupu na vrchol naší závodní sezóny - republikové soutěže. Členky závodního družstva letos vybojovaly sedm postupových míst, z toho 3x zlaté (Barbora Svobodová, Viola Škrobánková, Růžena Škrobánková), 3x stříbrné (Anděla Venclová, Karolína Šimunová, Šárka Kastelíková), 1x bronzové (Nela Schlegelová) a 1x bramborové (Barbora Pechová). Mistrovství republiky se koná už za tři týdny, v průběhu kterých se závodnice soustředí na zdokonalení techniky, aby uspěly i v náročné republikové konkurenci. Blahopřejeme :-) 

2018_regionalni-soutez_caspv_svitavy_celek_vyhlasovani.jpg

 

9. 12. 2017

Vánoční závod

Oblíbeného závodu v gymnastickém dvojboji (kladina a akrobacie, plus vložený závod člunkového běhu s obručí) v Náchodě se členky našeho klubu účastní velice rády, neboť se mohou porovnat se soupeřkami ze vzdálenějších míst a nabýt nové zkušenosti pro svou přípravu na hlavní závodní sezónu - jaro 2018. Zdatnost našich závodnic potvrdila zejména jistota cvičení na obávané kladině, za nějž se nám dostalo zvláštního uznání :-)  V poměrně silné konkurenci dalších sedmi oddílů jsme vybojovaly 9 medailí, včetně zlaté v hlavním závodě, kterou získala Viola Škrobánková. Dalšími medailistkami byly Marie Kaucová, Anděla Venclová, Adriana Jarná a Růžena Škrobánková. Videoreportáž.

 

1. 12. 2017

Na Mikuláše letos dříve

Klubový závod O Mikulášský pohár se letos přihlásil hned v úvodu prosince. Tento tradiční závod je určený pouze členkám klubu, zejména těm nejmladším, které zahájily trénink v přípravce letos v říjnu. V příjemné atmosféře podporované diváky především z řad rodičů jsme viděli velmi podařené výkony. Jména vítězek v jednotlivých kategoriích: Apolena Jirásková, Nikola Blechová, Tereza Martincová, Nela Schlegelová, Anděla Venclová a Viola Škrobánková. Držitelkou letošního Mikulášského poháru se stala Tereza Martincová, která zvítězila o velmi těsných 0,07 bodu před další závodnicí v pořadí.

 

18. 11. 2017

Podzimní Orlický oříšek

Tradiční otevřený podzimní závod v gymnastickém dvojboji a vloženým závodem ve šplhu přivítal v zázemí Klubu SG ÚO bezmála 50 závodnic. Kromě členek našeho klubu se jej zúčastnily gymnastky z TJ Sokol Náchod a SVČ Polička. Diváci mohli shlédnout velmi kvalitní výkony cvičení na hrazdě a přeskoku, kde zejména starší věkové kategorie zhodnocují svým dlouhodobým tréninkem nabyté dovednosti a zkušenosti a předvádí technicky náročnější prvky. Domácí si ze závodu odnesly celkem 13 medailí. Závod tradičně podpořila společnost REJA a věcné odměny pro závodnice zajistila firma Mediate a Město Ústí nad Orlicí.

 

1. 9. 2017

Gymnastický kemp poprvé

V časných ranních hodinách vyrazila skupina 22 členek klubu v doprovodu 5ti trenérů na premiérový 1denní kemp do Dobřichovic u Prahy. Intenzivní cvičební program ve spolupráci s Miroslavem Zítkem, předním metodikem a autorem mnoha odborných publikací v oboru gymnastiky, skvělé zázemí gymnastické haly a nadšení všech zúčastněných zajistilo dokonalý úvod do nového tréninkového období :-)

 

22. 8. 2017

Nábor do přípravky: od 13. září 2017

gymnast-doll_3_upraveno.jpgKaždou středu v měsíci září od 16:00 do 17:00 hod v tělocvičně Na Štěpnici rádi přivítáme šikovné holčičky ve věku 5 – 6 let.

S sebou cvičební oblečení (tričko, šortky nebo legíny) a vhodnou neklouzavou obuv pro hodinový cvičební program.

Předběžné přihlášky ZDE.

Počet míst omezen!!!

Těšíme se na Vás :-)

 

17. 6. 2017

Akademie uzavřela letošní závodní sezónuakademie-2017_ruzenka.jpg

Přehlídkou cvičení na lavičce pro nejmladší gymnastky, kladině, akrobacii a přeskoku jsme zakončily letošní sezónu. I když z důvodu zranění a zdravotní indispozice se nezúčastnily všechny členky Klubu, pozdní letní odpoledne proběhlo ve velmi příjemné rodinné atmosféře. Fotogalerii akce najdete ZDE. Reportáž o akci ZDE. Videozáznam ZDE (stopáž 13:46).

 

15. 5. 2017

Z republiky jsme si přivezly dvě stříbra!2017_caspv-republika-trebon_ruzena-skrobankova.jpg

Vrchol letošní soutěžní sezóny, který se konal o víkendu 12. - 14. 5. 2017 v jihočeské Třeboni za účasti více než 400 gymnastek a gymnastů, přinesl velkou radost člence našeho klubu: Růžena Škrobánková (kategorie dorostenky) po velmi vydařeném vyrovnaném výkonu v povinném čtyřboji (kladina 9,25 bodů, akrobacie 9,50 bodů, hrazda 8,55 bodů, přeskok 9,40 bodů), dosáhla v náročné konkurenci velkého úspěchu v podobě 2. místa! V soutěži družstev přispěla členka našeho klubu, Karolína Šimunová (st. žákyně II), k celkovému 2. místu družstva Pardubického kraje. Jsme potěšeny, že se nám daří každoročně zlepšovat dosažené výkony a věříme, že takto silná motivace nám pomůže získat pro příští republikovou soutěž více postupových míst z krajské nominační soutěže!

 

8. 4. 2017

Krajská soutěž v SG ČASPV ve Svitavách

Videoreportáž ze závodu ;-)

 

24. - 26. 3. 2017

Gymnastický kemp v Dobřichovicích

Víkend intenzivní metodické průpravy na všech nářadích a ukázkové hodiny baletní průpravy s nevšední instruktorkou - českou reprezentantkou ve sportovní gymnastice, Kristýnou Pálešovou :-)  Velice přínosná setkání, sdílení "best practice" při nácviku prvků - skvělá zkušenost nejen pro trenéry, ale i vzájemná motivace malých gymnastek. Jsme potěšeni, že se tato výjimečná akce na základě naší iniciativy zrealizovala. A věříme, že se stane pravidelnou součástí vzdělávání trenérů.

clenky-klubu-sg-uo-na-spolecnem-fotu-s-kristynou-palesovou_26-03-2017.jpg

 

28.12.2016

Od 4. 1. 2017 zahajujeme tréninky dle standardního rozpisu.

pf-2017.jpg

 

02.12.2016

Tradiční klubový závod O Mikulášský pohár

V předstihu před opravdovým Mikulášem se v páteční podvečer konal již 11. ročník našeho klubového závodu. Přestože k nám tento rok Mikuláš s čertem nedorazili, diváci shlédli soutěžní cvičení 32 závodnic v disciplínách lavička/kladina a akrobacie ve všech věkových kategoriích, kdy nejmladší závodnici bylo 5 a nejstarší 17 let. Držitelkou letošního Mikulášského poháru s nejvyšším celkovým součtem bodů z obou disciplín se stala Růžena Škrobánková. Ani diváci nepřišli zkrátka a poměřili své vědomosti na poli sportovní gymnastiky, za které jim bylo překvapení v podobě drobné odměny - jako motivace na rozšíření znalostí z tohoto sportovního oboru pro příští ročník ;-). Příjemnou atmosféru pak doladily oblíbené vánoční melodie ze známých pohádek. Odměny pro závodnice zajistili Město Ústí nad Orlicí a společnost Meixner a Hanuš. Špičkové ozvučení tradičně dodala společnost REJA.

Fotogalerie bude doplněna.

 

26.11.2016

Orlický oříšek potřetí!

dsc_0248_upraveno.jpgPoslední listopadovou sobotu se k nám sjely soupeřky z Náchoda a Poličky, abychom poměřily své dovednosti v gymnastickém dvojboji - disciplínách hrazda a přeskok. Doplňkově pak závodnice soutěžily o nejhbitější výkon ve šplhu. Celkový počet závodnic byl 40. Nejúspěšnější závodnicí, která v obou soutěžích získala zlatou medaili, se stala Klára Svobodová z mateřského klubu Ústí nad Orlicí (kategorie nejmladších dívek nar. v roce 2009 - 2010). Závod podpořilo Město Ústí nad Orlicí, společnosti REJA a Mediate, a početná divácká kulisa, která skvěle povzbuzovala výkony všech závodnic :-)

Videoreportáž ZDE (stopáž 12:34).

Fotogalerie ZDE.

 

14.07.2016

Nábor do přípravky: od 7. září 2016

gymnast-doll_3_upraveno.jpgKaždou středu v měsíci září od 16:00 do 17:00 hod v tělocvičně Na Štěpnici rádi přivítáme šikovné holčičky ve věku 5 – 6 let.

S sebou cvičební oblečení (tričko, šortky nebo legíny) a vhodnou neklouzavou obuv pro hodinový cvičební program.

Předběžné přihlášky ZDE.

Počet míst omezen!!!

Těšíme se na Vás :-)

 

 

18.06.2016

Akademie 2016

Slavnostní zakončení letošní sezóny zajistila tradiční přehlídka gymnastických dovedností v podání členek Klubu při cvičení na kladině/lavičce, přeskoku a akrobacii. Hodinový program za doprovodu svižných hudebních skladeb měly gymnastky možnost předvést nově nabyté dovednosti svým blízkým. Akci podpořilo Město Ústí nad Orlicí a společnost REJA. Videoreportáž ZDE.

                akademie-2016.jpg

 

16.05.2016

Republiková soutěž ČASPV v Jižních Čechách

Na republiktrebon-2016.jpgové soutěži v povinném čtyřboji (kladina, akrobacie, hrazda, přeskok), která se konala 13. - 15. 5. 2016 v jihočeské Třeboni, za celkové účasti více než 400 gymnastek a gymnastů, dosáhla v kategorii dorostenek Růžena Škrobánková skvělého výsledku v podobě 6. místa! Náš klub dále výborně reprezentovaly v kategorii starších žákyň Viola Škrobánková (21. místo) a Karolína Šimunová (35. místo), v kategorii mladších žákyň Nela Schlegelová (17. místo) a Veronika Čechová (36. místo). Jsme potěšeny, že se nám daří každoročně zlepšovat výkony a již nyní jsme započaly přípravu na novou závodní sezónu :-)

Videoreportáž ZDE.

 

12.04.2016

Krajský přebor ČASPV ve Svitavách

Ze soutěžního dne 10. 4. jsme si přivezly dvě bronzové medaile (Viola Škrobánková, kat. st. žákyně II, a Růžena Škrobánková, kat. dorostenky) a zajistily si celkem pět postupových míst na republikový závod, který se uskuteční za měsíc ve městě proslaveném lázeňstvím a rybníkářskou tradicí - v Třeboni. Nervozita či nedostatek závodních zkušeností nás bohužel zbytečně připravily o úspěšnější umístění. Nicméně nás těší, že výkony našich závodnic mají vzestupnou úroveň a jejich motivace zvládnout náročnější cvičení rok od roku stoupá :-)  Ani po hlavní soutěži roku tréninky neubývají na intenzitě - již dnes se všechny cvičenky Klubu připravují na akademii, která se uskuteční v červnu.

klub-sg-uo_krajsky-prebor_svitavy_10-04-2016.jpg

 

01.01.2016

PF 2016

Od 4. 1. zahajujeme tréninky v novém roce dle standardního rozpisu!

pf-2016.jpg

 

11.12.2015

Podesáté O Mikulášský pohár!

Fotogalerie ZDE.

 

04.12.2015

Vánoční závod v Náchodě - 4. ročník

p1010018.jpgOblíbeného vánočního závodu v gymnastickém dvojboji (kladina, akrobacie) s vloženým závodem člunkového běhu se tentokrát zúčastnilo pouze 8 závodnic našeho klubu. Velkého uznání se nám dostalo za choreografii a provedení sestav na prostných :-) Děvčata si přivezla 2 zlaté a 4 bronzové medaile. Videoreportáž ZDE.

 

 

 

 

22.11.2015

Orlický oříšek podruhé!

dsc_6588_panorama_orlicky-orisek-2015.jpg

V sobotu 21. 11. proběhl 2. ročník gymnastického dvojboje (hrazda, přeskok) a doplňkového závodu ve šplhu, kterého se zúčastnilo 42 závodnic: kromě závodnic z pořadatelského Klubu si přijely zasoutěžit i gymnastky z TJ Sokol Náchod a DDM Mozaika Polička. Závod tradičně podpořila společnost REJA a věcné odměny pro závodnice zajistila firma Mediate a Město Ústí nad Orlicí. Fotogalerie ZDE.

 

22.10.2015

001.jpgPořídili jsme si nový bezpečnostní prvek pro nácvik přeskoku - ochranný "límec" pro odrazový můstek. Pomůcka slouží mj. k zabránění úrazu při došlápnutí mimo nebo na hranu můstku a lepší vizuální orientaci nácviku přeskoku pro malé děti.

 

 

 

 

20.10.2015

MS ve sportovní gymnastice začíná 23. 10. 2015!logo_2015_wc_glasgow.jpg

Nejaktuálnější informace k programu a výsledkům šampionátu, který potrvá až do 1. 11. 2015, najdete ZDE. Českou republiku budou reprezentovat Veronika Cenková, Eva Mičková, Romana Majerechová, David Jessen, Martin Konečný a Daniel Radovesnický.

 

28.09.2015

Přípravka hlásí: máme PLNĚ OBSAZENO. Další příležitost pro přijetí do přípravky podle situace - leden 2016. Děkujeme za Váš zájem a pochopení.

 

06.09.2015

gymnast-doll.jpgTréninky v novém školním roce začínají dle následujícího rozpisu: Hvězdičky v pondělí 7. 9. od 17:00 do 19:00 hodin, Opičky a Motýlci ve středu 9. 9. od 16:00 do 17:00 hodin, resp. 17:15 hodin.

Nábor do přípravky: po celý měsíc září každou středu od 16:00 do 17:00 hod v tělocvičně Na Štěpnici. Pouze holčičky ve věku 5 – 6 let. S sebou cvičební oblečení a vhodnou neklouzavou obuv pro hodinový cvičební program. Počet míst omezen!!!

 

08.-15.08.2015

                     img_20150812_112020.jpg

Letní soustředění v Chrasti u Chrudimi

Intenzivní týdenní program prověřil zejména silovou připravenost našich cvičenek na novou závodní sezónu. Kromě sportovní náplně jsme si však užili i mnoha zábavných her a v polovině pobytu jsme uskutečnili výlet do Slatiňan na oblíbenou destinaci "Kočičí hrádek". Návštěva místního koupaliště, které nese ducha klasických klidných městských lázní, byla doslova a do písmene osvěžující. Výlet pak byl korunován velkou porcí vynikající zmrzliny, která přišla vhod na doplnění "energie". Tato však byla zcela vyčerpána v druhé polovině sportovního pobytu. Pro všechny zúčastněné představovalo letní soustředění skvělou zkušenost! 

 

13.06.2015

Trénink ve Vysokém Mýtě

 

15.-17.05.2015

Republiková soutěž v Doubí u Třeboně

 

12.04.2015

Regionální soutěž ČASPV v SG Svitavy 11. 4. 2015Dne 11. 4. 2015 jsme se zúčastnily Krajské soutěže ve sportovní gymnastice pořádané ve Svitavách Pardubickou ASPV. Náš klub reprezentovalo 12 závodnic, které si v konkurenci bezmála 60 závodnic vedly velmi dobře. Nejúspěšnějšími účastnicemi z našich řad se staly Růžena Škrobánková (1. místo, kategorie dorostenek) a Viola Škrobánková (3. místo, kategorie starších žákyň I). Tyto dvě závodnice automaticky postupují na republikovou soutěž, která se koná v jihočeské Třeboni již za měsíc. Anděla Venclová a Slávka Venclová obsadily 4. místa v kategorii mladších žákyň I, resp. starších žákyň I. Zbývající členky se dosaženými výkony opět posunuly vpřed oproti předchozí sezóně: pro čtyři z nich to byl oficiálně první závodní start jejich kariéry :-), pro některé tento závod znamenal posun do starší kategorie, která vyžaduje větší nároky na skladbu cvičebních prvků. Na vše se děvčata zvládla připravit díky obětavé práci trenérů a výpomoci rodičů s přípravou cvičebního nářadí, bez nichž by neměla dostatečné zázemí pro organizačně náročný trénink. Děkujeme cvičenkám za výborné výkony a rodičům za jejich podporu!

 

15.02.2015

V průběhu jarních prázdnin od 16. 2. do 20. 2. se tréninky nekonají.

 

02.01.2015

PF 2015

Tréninky v novém roce začínají v pondělí 5. 1. od 17:00 do 19:00 hodin a ve středu 7. 1. od 16:00 do 19:00 hodin. Dále dle obvyklého rozpisu. Družstvo Hvězdičky I a II má možnost trénovat v pátek od 16:45 do 18:00 hodin.

 

12.12.2014

O Mikulášský pohár - po deváté!Mikulášský pohár 2014

Již 9. ročník tradičního klubového závodu v gymnastických disciplínách lavička/kladina a prostná proběhl za účasti 30 závodnic, z nichž těm nejmladším bylo teprve 5 let: po 2měsíční přípravě předvedli své dovednosti zaplněnému hledišti. Klidný zimní podvečer se nesl v příjemné předvánoční atmosféře, doprovázený melodiemi ze známých pohádek. V závěru došlo na netrpělivě očekávané vyhlašování výsledků a to nejenom sportovních: přítomní hosté poměřili své vědomosti z oboru sportovní gymnastika. Úspěšní luštitelé kvízu dostali zcela nečekaně příležitost k vlastnímu gymnastickému výkonu, což přítomné publikum ocenilo hlasitým potleskem.

 

Pořadí závodnic na stupních vítězů:

Motýlci: 1. Klára Svobodová, 2. Tereza Pávková, 3. Viktorie Baboráková

Opičky: 1. Nela Schlegelová, 2. Veronika Čechová, 3. Nikola Hyhlíková

Hvězdičky III: 1. Anděla Venclová, 2. Barbora Svobodová, 3. Barbora Šulcová

Hvězdičky II: 1. Adriana Jarná, 2. Aneta Kohlová, 3. Hana Čechová

Hvězdičky I: 1. Viola Škrobánková, 2. Karolína Šimunová, 3. Slávka Venclová

 

Vítězkou Mikulášského poháru 2014 se stala Anděla Venclová, která v celkovém součtu získala nejvyšší počet bodů!

 

Závod se konal za podpory Města Ústí nad Orlicí, společnosti REJA - poskytla nejmodernější ozvučovací techniku značky Phonak, a společnosti Mediate - poskytla věcné odměny pro závodnice v podobě zdravých bylinných čajů.

 

Reportáž OIK

Reportáž Město Ústí nad Orlicí

 

 

06.12.2014

Vánoční závod v NáchoděVánoční závod v Náchodě 2014

Náchodský závod nás vloni příjemně potěšil, a proto jsme na něj letos opět zavítali, tentokrát v rozšířené závodní sestavě v počtu 10 závodnic. Závod sestával z disciplín lavička/kladina a prostná, s doplňkovým závodem člunkový běh s obručí. V celkovém počtu 92 závodnic z 8 sportovních klubů jsme se neztratily a děvčata podala velmi pěkné výkony i v tak početné konkurenci. Na stupně vítězů se prosadila Barbora ŠulcováAnděla Venclová, Aneta Kohlová, Adriana Jarná, Karolína Šimunová, Slávka Venclová a Viola Škrobánková

 

Letošní rok byl ze soutěžního pohledu a sbírání závodních zkušeností co do počtu závodů premiérový. Věříme, že se nám podaří naplnit naše cíle i v roce následujícím :-)

 

18.11.2014

Orlický oříšek 2014Premiérový 1. ročník pohárového závodu ve sportovní gymnastice, který zorganizoval náš Klub, se konal 15. 11. 2014 v tělocvičně ZŠ Na Štěpnici, přivítal 37 závodnic ve věku od 6 do 20 let. Kromě domácích závodnic přijely poměřit své síly gymnastky z TJ Sokol Náchod, Mozaiky Polička a TJ Chornice. Zajištění gymnastických závodů je organizačně náročné nejenom z hlediska přípravy potřebného nářadí a jeho variability, ale také dostatečného počtu rozhodčích, kteří hodnotí dokonalost provedení jednotlivých prvků, z nichž určité množství je povinné. Komorní velikost tělocvičny zprostředkovává cvičení skutečně z bezprostřední blízkosti. A bylo co obdivovat! Z domácího klubu se na stupně vítězů prosadily závodnice Zuzana Votočková, Anděla Venclová, Karolína Šimunová a Růžena Škrobánková. Sportovní dopoledne proběhlo hladce k plné spokojenosti všech zúčastněných, kteří do Ústí napřesrok zcela určitě zamíří znovu :-). Klub SG Ústí nad Orlicí tímto děkuje Městu Ústí nad Orlicí za dlouhodobou podporu, společnosti REJA za poskytnutí systému špičkového ozvučení tělocvičny technologií Phonak, a společnosti Mediate za zajištění věcných odměn v podobě zdravých bylinných čajů a sirupů pro závodnice. 
 
 

Tým01.09.2014

Tréninky v novém školním roce začínají dle následujícího rozpisu: Hvězdičky v pondělí 1. 9. od 17:00 do 19:00 hodin, Opičky a Motýlci ve středu 3. 9. od 16:00 do 17:00 hodin.

Nábor do přípravky: po celý měsíc září každou středu od 16:00 do 17:00 hod v tělocvičně Na Štěpnici. Pouze holčičky ve věku 5 – 6 let. S sebou cvičební oblečení a vhodnou neklouzavou obuv pro hodinový cvičební program. Počet míst omezen!

 

09.06.2014

V tento den proběhla tradiční Akademie sportovní gymnastiky. Atraktivní hodinový program zanechal v každém velký zážitek: cvičenky zúročily dovednosti nabyté v uplynulém školním roce a prokázaly velkou odvahu předvést svůj individuální výkon před publikem, aniž by jakákoliv nedokonalost zůstala skryta - jako tomu je u kolektivních sportů; navíc v bezprostřední blízkosti diváků, neboť tělocvična neumožňuje větší rozpětí.

Klub rovněž získal unikátní příležitost použít špičkové zařízení Phonak Dynamic SoundField pro ozvučení prostoru, které umožňuje dokonalou srozumitelnost audio produkce: řeči nebo hudby bez nutnosti ohlušovat přítomné diváky vysokou dávkou decibelů. Děkujeme společnosti REJA spol. s r. o., která nám zařízení zapůjčila, a která Klub od jeho začátku podporuje.

 

dsc07284_republika.jpg19.05.2014

Na republikové soutěži v povinném čtyřboji (kladina, akrobacie, hrazda, přeskok), která se konala 17. 5. 2014 v jihočeské Třeboni za účasti více než 300 gymnastek a gymnastů, náš klub reprezentovaly Růžena Škrobánková (st. žákyně), Viola Škrobánková, Slávka Venclová, Karolína Šimunová, Adriana Jarná, Barbora Svobodová a Anděla Venclová (ml. žákyně).

Do první třetiny výsledkové listiny republikové soutěže se probojovaly hned 4 závodnice našeho Klubu, nejlepšího umístění dosáhla Růžena Škrobánková (11. místo z celkových 38 závodnic v dané kategorii).

Jsme potěšeny, že se nám daří každoročně zlepšovat výkony našich svěřenkyň a že získané zkušenosti, velká motivace dokázat více a inspirace se promítají do přípravy na následující závodní sezónu :-) 

 

14.04.2014

Klub SG Ústí nad Orlicí Svitavy 2014

Krajský přebor ve Svitavách

V letošním roce se opět počet cvičenek, které zahájily závodní činnost, rozrostl na nynějších 15 závodnic. Tyto se zúčastnily krajského přeboru v gymnastice, který se konal ve Svitavách. Nejlepšího umístění dosáhla Růžena Škrobánková (1. místo v kategorii st. žákyň II). Přestože děvčata přepadla tréma z prvních velkých závodů a nevyhnula se zbytečným chybám, v kategorii nejmladších žákyň si velmi dobře vedla Andělka Venclová (6.-7. místo) a ve středu výsledkové listiny i další tři členky našeho klubu: Adriana Jarná, Barbora Svobodová, Nela Janušková a Aneta Kohlová (8. - 11. místo). V kategorii ml. žákyň II pak nejlepší umístění získala Viola Škrobánková (5. místo).

 

05.01.2014

Tréninky v novém roce začínají dle následujícího rozpisu: Hvězdičky v pondělí 6. 1. od 17:00 do 19:00 hodin, Opičky a Motýlci ve středu 8. 1. od 16:00 do 17:00 hodin.

 

04.01.2014

pf-2014_gymnastky_trio.jpg

17.12.2013

Dne 13. 12. 2013 se konal 8. ročník oddílového závodu O Mikulášský pohár. Závodu se zúčastnilo 31 závodnic, z nichž těm nejmladším, které soutěžily v gymnastických disciplínách vůbec poprvé, bylo teprve 5 let.

Akce se k velké spokojenosti závodnic i hostů z řad rodičů, kteří zaplnili tělocvičnu do posledního volného místečka, skvěle vydařila. Vánočně laděná hudební produkce a průvodní slovo plynulo srozumitelně ke všem zúčastněným díky zapůjčenému unikátnímu zařízení Phonak Dynamic SoundField pro zajištění inteligentní akustiky interiéru :-)

Pořadí:

Družstvo Motýlci: 1. Adéla Kmoníčková, 2. Nela Pražáková, 3. Nikola Hyhlíková

Družstvo Opičky: 1. Barbora Šulcová, 2. Šárka Stoklasová, 3. Viktorie Večeřová

Družstvo Hvězdičky III: 1. Anděla Venclová, 2. Barbora Svobodová, 3. Nela Janušková

Družstvo Hvězdičky II: 1. Aneta Kohlová, 2. Adriana Jarná, 3. Hana Čechová

Družstvo Hvězdičky I: 1. Viola Škrobánková, 2. Karolína Šimunová, 3. Slávka Venclová

Letošními držitelkami Mikulášského poháru se staly Růžena a Viola Škrobánkovy se shodným nejvyšším dosaženým součtem bodů 19,0 bodů z hodnocených disciplín.

Děkujeme za finanční podporu Městu Ústí nad Orlicí, a věcné sponzorské dary společnostem Mediate, The Coca Cola Company a REJA.

dscf3696.jpg

Reportáž z akce můžete shlédnout ZDE. Další příspěvek na OIK.

Fotografie najdete ZDE.

 

07.12. 2013 

Vánoční závod v Náchodě

Fotogalerii najdete ZDE.

 

23.08.2013gymnast-doll_5.jpg

První trénink v novém školním roce - družstvo Hvězdičky v pondělí 2. 9. od 17:00 hodin, družstvo Opičky ve středu 4. 9. od 16:00 hodinRozdělení družstev ZDE.


Nábor do přípravky:

po celý měsíc září každou středu od 16:00 do 17:00 hod v tělocvičně Na Štěpnici. Pouze holčičky ve věku 5 – 6 let. S sebou cvičební oblečení a vhodnou neklouzavou obuv pro hodinový cvičební program. Počet míst omezen!

Předběžná přihláška ZDE.

 

28.02.2013

Letošní světový šampionát ve sportovní gymnastice se uskuteční 30. 9. - 6. 10. v belgických Antverpách. Kliknutím na logo šampionátu se dozvíte nejaktuálnější informace o dění na místě samotném.

 

28.12.2012

PF 2013

PF 2013

Do nového roku Vám přejeme pevné zdraví, hodně "sluníčkových" dnů, pozitivní energie a radosti k dosažení všech svých, nejenom sportovních přání.

 

Těšte se na Akademii, kterou Klub sportovní gymnastiky Ústí nad Orlicí o. s. spolu se svými hosty uspořádá počátkem června 2013 v hale SŠUP v Ústí nad Orlicí.

 

 

17.12.2012

Dne 12. 12. 2012 se konal již 7. ročník oddílového závodu O Mikulášský pohár. Závodu se zúčastnilo rekordních 35 závodnic, z nichž těm nejmladším, které soutěžily v gymnastických disciplínách vůbec poprvé, bylo teprve 5 let.

Akce se k velké spokojenosti závodnic i hostů z řad rodičů, kteří zaplnili tělocvičnu do posledního volného místečka, skvěle vydařila.

Pořadí:

Družstvo Motýlci: 1. Anděla Venclová, 2. Barbora Šulcová, 3. Šárka Stoklasová

Družstvo Opičky: 1. Nela Janušková, 2. Barbora Svobodová, 3. Dorothea Kocandová

Družstvo Hvězdičky ml.: 1. Adriana Jarná, 2. Aneta Kohlová, 3. Hana Čechová

Družstvo Hvězdičky st.: 1. Slávka Venclová, 2. Viola Škrobánková, 3. Karolína Šimunová

Děkujeme za finanční podporu Městu Ústí nad Orlicí, a věcné sponzorské dary společnostem Mediate s. r. o. a The Coca Cola Company s. r. o.

Reportáž z akce můžete shlédnout ZDE. Další příspěvek na OIK. Fotografie najdete v tomto fotoalbu.

Na viděnou v příštím roce!

 

01.11.2012

Podívejte se na naše nové fotky z tréninku

 

21.08.2012kitty_mavajici.jpg

První trénink v novém školním roce se uskuteční v pondělí 3. 9. od 17:00 hodin.


Nábor do přípravky:

po celý měsíc září každou středu od 16:00 do 17:00 hod v tělocvičně Na Štěpnici. Pouze holčičky ve věku 5 – 6 let. S sebou cvičební oblečení a vhodnou neklouzavou obuv pro hodinový cvičební program. Počet míst omezen.

Předběžná přihláška ZDE.

 

12.08.2012

loh-2012_logo.pngLetní olympijské hry sice skončily, nicméně záběry ze soutěží sportovní gymnastiky žen i mužů můžete shlédnout na webu ČT 4. Je ohromující vidět, jaké náročné akrobatické prvky musí zvládnout ten, kdo chce být nejlepší a jak důležitá je absolutní soustředěnost na 100% výkon. Olympijské hry rovněž ukázaly, že bez široké podpory pro rozvoj základny a to u jakéhokoliv sportu, nelze v gymnastice pomýšlet na mety nejvyšší, což jasně dokazují USA ve svém vítězném tažení poslední dekády, kde je gymnastika vnímána jako prestižní sport, který nabízí veřejnosti velice atraktivní podívanou :-) 

 

11.06.2012

Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice žen 2012Ve dnech 8. - 10. 6. 2012 se ve Vysokém Mýtě konalo Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice žen. Závodnice sdružené v České gymnastické federaci zde předváděly skvělé výkony, které našim členkám, jež se zúčastnily této podívané v hledišti, umožnilo se zblízka podívat na úctyhodné akrobatické dovednosti. Ceníme si skutečnosti, že se vysokomýtské gymnastice podařilo tuto akci organizovat již podruhé a že máme příležitost vidět vrcholnou soutěž gymnastického sportu v blízkosti našeho působiště.

 

 

035_2012_caspv-republikovy-prebor.jpg20.05.2012

Při premiérové účasti na republikové soutěži ČASPV v povinném čtyřboji, která se konala 19. 5. 2012 v Doubí u jihočeské Třeboně jsme poměřily své dovednosti s gymnastkami z celé republiky. Klub reprezentovaly Růžena Škrobánková (st. žákyně), Slávka Venclová a Viola Škrobánková (ml. žákyně). Přestože jsme nezískaly žádné cenné kovy, odvezly jsme si velkou motivaci a inspiraci pro zlepšení, na kterém budeme dále pracovat. Klubová základna závodnic se úspěšně rozrůstá a jsme potěšeny, že jsme dokázaly dostat gymnastiku do popředí zájmu malých holčiček :-)

 

24.04.2012

001.jpgKlub SG Ústí nad Orlicí o. s. nadělil svým členkám další z plánovaných metodických pomůcek. Tentokrát flexibilní skládací svah z nabídky firmy Gymnova pro nácvik akrobatických prvků a zpestření tréninku zpevňování. Pořizovací cena činila 10 159 Kč. "Sympatickou" cvičební pomůcku si děvčata s nadšením odzkoušela a už se těší na další zdokonalení svých dovedností :-)

 

16.04.2012028.jpg

Ze sobotního okresního kola závodů ve sportovní gymnastice, které se konalo v České Třebové, postupuje do krajského kola 5 závodnic: Viola Škrobánková, Karolína Šimunová, Slávka Venclová, Pavlína Plchová a Růžena Škrobánková. Krajské kolo se uskuteční v sobotu 28. 4. 2012 tamtéž s účastí závodnic z Pardubického a Královéhradeckého kraje.

 

 26.03.2012

Odrazový můstek BaenferOd poslední investice do nářaďového vybavení uplynuly 2 roky. Nyní si klub plní dalších ze svých plánovaných investic a tím je pořízení odrazového můstku. Vysokou investici ve výši 21 300 Kč by měla vyvážit skutečnost, že můstek z výroby předního německého výrobce Baenfer lze flexibilně upravovat pro několik váhových skupin. Věříme, že nové nářadí usnadní děvčatům zvládnutí disciplíny přeskok :-)

 

 

23.02.2012

19. 2. 2012 jsme se zúčastnily župního přeboru "Ukaž, co umíš" ve sportovní gymnastice ve Vysokém Mýtě. Dvojboj na kladině/lavičce a přeskoku nejlépe zvládla Karolína Šimunová, která v kategorii mladších žákyň obsadila dělené 2. místo. Blahopřejeme! 

064.jpg

 

hello-kitty_birthday-cake-2.jpg18.01.2012

Dnes slavíme výjimečný den - 35. výročí založení oddílu sportovní gymnastiky v Ústí nad Orlicí. Jsme potěšeni, že se nám daří zachovat činnost v minulosti tolik populárního individuálního ženského sportu, který se těší velkému zájmu šikovných holčiček. Od 1. 1. 2012 se oddíl transformoval na občanské sdružení Klub sportovní gymnastiky Ústí nad Orlicí. K letošnímu výročí chystáme přehlídku gymnastických sportů - Májovou akademii, kde se můžete sami přesvědčit o dovednostech, které se u dnešních dětí zřídkakdy vidí :-)

                                 Na viděnou!

 

17.01.2012

Skvělá zpráva: Čeští reprezentanti ve sportovní gymnastice Kristýna Pálešová a Martin Konečný se na přípravném závodě v Londýně kvalifikovali na letní Olympijské hry v Londýně 2012. Gratulujeme! 

 

27.12.2011 

mickey_vanocni-venec.jpgDalší odkazy na naše oddílové závody "O Mikulášský pohár" najdete na webu Města Ústí nad Orlicí a reportáž na kabelové televizi OIK.

 

 

 

19.12.2011  

mickey_vanocni-venec.jpgPodívejte se reportážní klip z našich oddílových závodů ve sportovní gymnastice "O Mikulášský pohár", který se konal ve středu 7. 12. 2011. Autor: Jaroslav Meduna. Fotografie shlédněte ZDE.

 

 

14.10.2011tokyo-2011_logo.jpg

Sledujte právě probíhající finálové soutěže Mistrovství světa ve sportovní gymnastice mužů a žen, které probíhá v Tokiu. Soutěž je kvalifikační vstupenkou na Olympijské hry v Londýně 2012. Česká reprezentantka Kristýna Pálešová skončila v kvalifikaci na 56. místě a do dalších závodů bohužel nepostoupila. Ze zlata se raduje družstvo žen USA.

 

 

10.08.2011

kitty_mavajici.jpgPrvní trénink v novém školním roce se uskuteční v pondělí 5. 9. od 17:00 hod.


Nábor do přípravky: po celý měsíc září každou středu od 16:00 do 17:00 hod v tělocvičně Na Štěpnici. Pouze holčičky ve věku 5 – 6 let. S sebou cvičební oblečení a vhodnou neklouzavou obuv pro hodinový cvičební program. Počet míst omezen.


 

22.06.2011

Dnes máme závěrečný trénink letošního školního roku: tak trochu netradičně v podobě malého pikniku a program plný soutěžních her. Přejeme všem krásné léto a v září nashledanou :-)

 


19.05.2011

Ve středu 18. května se v tělocvičně ZŠ Komenského uskutečnila Májová akademie sportovní gymnastiky. V dynamickém hodinovém programu cvičení se na prostných, kladině, lavičce a trampolíně představily členky oddílu TJ Jiskra. Jako milí hosté atraktivní program přizdobily gymnastky Sokola Náchod pod vedením paní Miloslavy Vejrkové a ŠSK Česká Třebová s trenérkou Martinou Krškovou. Přítomní diváci ocenili roztomilé výkony nejmladších 5tiletých gymnastek i výborné výkony zkušených cvičenek velkým potleskem. Věříme, že se nám tradici přehlídky tohoto bezesporu zajímavého akrobatického sportu podaří nadále rozvíjet. Děkujeme za finanční podporu akce Městu Ústí nad Orlicí a dlouholetou podporu společnosti REJA spol. s r. o.


Podívejte se na Fotoalbum.


 

01.05.2011

Postup a účast na Krajském přeboru ve sportovní gymnastice dne 30. 4. 2011 v České Třebové přinesla členkám našeho oddílu pěkná umístění. Závodů se zúčastnilo celkem 74 závodníků (včetně 15 gymnastů) z Pardubického a Královéhradeckého kraje. V této konkurenci jsme získaly v kategorii mladších žákyň: 3. místo - Violka Škrobánková, 5. místo - Slávka Venclová, 15. místo - Líza Paulavets a 16. místo - Pavlínka Plchová, a v kategorii starších žákyň: 5. místo - Růženka Škrobánková. Věříme, že tento premiérový začátek obnovené závodní činnosti oddílu je příslibem nadále se zlepšujícího úspěchu do budoucna.


 

10.04.2011

Dne 9. 4. 2011 se členky oddílu zúčastnily Okresního kola závodů ve sportovní gymnastice, které se konal v České Třebové. Zahájení obnovené závodní činnosti se nevydařilo zcela podle našich představ. Do dalších závodů musíme doladit provedení sestav a odstranit banální chyby, které závodnice zcela zbytečně stály mnoho srážkových bodů.


 

01.03.2011

Oddíl se stal členem České asociace sportu pro všechny (ČSAPV). Nyní se členky oddílu budou moci pravidelně zúčastňovat závodů této organizace.
 

 

20.12.2010

Poslední trénink roku 2010 jsme si parádně užily: na gymnastickém tréninku sešla sestava rodičů s dětmi :-) Rodiče absolvovaly běžný trénink svých ratolestí (rozšvihání nohou jsme jim pro tentokrát odpustily). Gymnastické cvičení probíhalo na prostných, kladině, trampolíně a kruzích. Věříme, že případné „namožení“ svalů se do příští zimy zahojí, abychom se opět v takto hojném počtu sešly na dalším „vánočním cvičišti“ :-) 


 

12.12.2010

Ve středu 8. prosince se konal jubilejní 5. ročník oddílového závodu "O Mikulášský pohár". Povinný dvojboj (tj. dle předem stanovených sestav) v kategorii prostná a lavička/kladina absolvovalo 18 závodnic. Pro družstvo Motýlků (holčičky ve věku 5 let) to byly první gymnastické závody v životě po 3 měsících pravidelného tréninku. Přítomní diváci prokazovali znalosti z oboru gymnastiky prostřednictvím vědomostního kvízu, za níž ti nejlepší byli odměněni (přesto zde stále zůstává prostor pro doplnění si vědomostí :-). Příjemný závodní podvečer doprovázený vánočními a pohádkovými melodiemi byl završen předáním věcných odměn všem závodnicím, které cílevědomě trénovaly mj. na zcela novém nářaďovém vybavení francouzské značky Gymnova, které si letos po 20tileté činnosti mohl oddíl dovolit zakoupit :-)

 

Výsledky:

Motýlci (5 let)dsc_1243.jpg

1. Martina Králová (17,75b)

2. Adriana Jarná (17,20b)

3. Andrea Procházková (17,10b)

4. Matouš Glatt (17,00b)

5. Alexandra Oelschlagerová (16,50b)

6. Jana Pánková (16,30b)

dsc_1214.jpg 

Opičky (6 let)

1. Karolína Šimunová (16,85b)

2. Andrea Bániková (16,60b)

3. Tereza Šafářová (16,45b)

4. Šárka Jarná (15,90b)

 

Hvězdičky (mladší,  7 - 8 let)dsc_1200.jpg

1. Viola Škrobánková (17,65b)

2. Karolína Kolářová (17,05b)

3. Slávka Venclová (16,85b)

4. Nicole Hanley (15,35b)

5. Ema Borovcová (15,05b)

 

Hvězdičky (starší, 9 - 10 let)dsc_1181.jpg

1. Růžena Škrobánková (17,60b)

2. Pavlína Plchová (17,25b)

3. Natálie Brožková (15,45b)

 

 

 

Děkujeme za finanční podporu Městu Ústí nad Orlicí a věcné dárečky od společností The Coca Cola Company s. r. o., Chiquita s. r. o. a REJA spol. s r. o.

Více fotografií z akce si můžete prohlédnout ZDE. Autor: Jaroslav Meduna.

 


10.06.2010
ObrazekChtěli bychom poděkovat firmě
Paolo s. r. o. za sponzorský dar ve výši 3.000 Kč, který oddíl využije na nákup nového vybavení pro gymnastický trénink. Nové nářadí bude dodáno koncem letních prázdnin, abychom jej mohly využít již od prvního tréninku nového školního roku :-)

Uvítáme jakoukoliv podporu pro rozvoj místního gymnastického oddílu na: č. ú. 1320164359/0800, Česká spořitelna a. s. Do zprávy pro příjemce prosím uveďte: Oddíl SG.

 

Obrazek10.06.2010

Dne 19. 5. 2010 jsme za podpory MÚ Ústí nad Orlicí a společnosti Mediate s. r. o. uspořádaly první ročník Májového trojboje - závodu ve sportovní gymnastice, ve kterém se závodnice našeho oddílu utkaly se soupeřkami z České Třebové. Celkem 37 závodnic po 3 hodiny bojovalo o co nejlepší umístění. Tělocvična byla zcela zaplněna přítomnými hosty především z řad rodičů, kteří povzbuzovali své ratolesti. Reportážní fotogalerie je umístěna ZDE.


Náročné pozdní odpoledne bylo završeno předáním věcných cen všem zúčastněným včetně medailí. Nejlépe se z našeho oddílu dařilo v kategorii nejmladších účastnic (rok nar. 2004 a mladší), kdy Karolína Kolářová obsadila 1. místo a Karolína Šimunová 3. místo. Blahopřejeme!


09.03.2010 

ObrazekProstřednictvím Truhlářství Vencl (tel. 604 155 719) jsme získaly novou velmi důležitou cvičební pomůcku: tři přenosné hrazdičky pro posilování. Díky nim teď naše gymnastky budou moci pravidelně trénovat silovou připravenost paží, která je velmi důležitá pro nácvik gymnastických prvků. Děkujeme panu truhláři za jeho sponzorský dar :-)

 

04.02.2010

Díky firmě Conel s. r. o. získal oddíl sportovní gymnastiky sponzorský dar ve výši 5.000 Kč, které upotřebí na nákup nového cvičebního nářadí, které je nutné zakoupit z důvodu neutěšeného stavu stávajícího 20 let starého vybavení pro gymnastické cvičení.


Seznam nářadí, které oddíl plánuje pořídit, naleznete v rubrice Sponzoři. Jednotlivé položky byly vybrány podle naléhavosti jejich využití. Existuje spousta dalších, v jiných zemích standartních, vybavení pro gymnastiku.


Uvítáme jakoukoliv podporu rozvoji místnímu gymnastickému sportu na: č. ú. 1320164359/0800, Česká spořitelna a. s. Do zprávy pro příjemce prosím uveďte: Oddíl SG.

 

Obrazek20.12.2009

Oddíl sportovní gymnastiky při TJ Jiskra Ústí nad Orlicí o. s. uspořádal dne 9. 12. 2008 již 4. ročník oddílových závodů „O Mikulášský pohár". 20 závodnic soutěžilo v disciplínách prostná a kladina podle předem daných povinných sestav a sestav s povinnými prvky.


Pro družstvo Motýlků (mladší přípravka, 4 – 6 let) to byly vůbec první gymnastické závody po třech měsících pravidelného tréninku. Přítomní diváci prokazovali svou znalost z oboru gymnastiky prostřednictvím předem pečlivě připraveného vědomostního kvízu, za níž ti nejlepší byli bohatě odměněni :-) 


Příjemný závodní podvečer doprovázený vánočními a pohádkovými melodiemi byl završen předáním odměn všem „vítězkám" z rukou místostarosty města, pana Luboše Bäuchela. Akci finančně podpořilo Město Ústí nad Orlicí a sponzorskými dary přispěly společnosti Coca Cola Česká republika s.r.o. a Chiqita Česká republika s.r.o.


Děkujeme za podporu místnímu gymnastickému sportu a přejeme si, aby i nadále takto vzkvétal.

 

Výsledky:


velcí Motýlci                                     malí Motýlci
1. Karolína Kolářová   16,15 b            1. Sára Halberštatová    15,90 b

2. Nikol Barnetová     15,65 b             2. Šárka Jarná              15,70 b

3. Karolína Šimunová 15,45 b            3. Barbora Medunová     15,45 b

3. Jana Elčknerová    15,45 b            4. Adéla Carbová           15,35 b

4. Nikola Kapounová  15,25 b             5. Andrea Bániková       15,15 b

5. Kateřina Dudlová   15,00 b             6. Tereza Šafářová        15,05 b

6. Vendula Svatá       14,65 b             7. Andrea Kovářová       14,95 b

                                                        8. Gabriela Klimešová   14,60 b

 

ObrazekOpičky

1. Viola Škrobánková   17,68 b

2. Lizaveta Paulavets  17,30 b

2. Sofie Hüblová         17,30 b

3. Slávka Venclová      16,90 b

 

Hvězdičky

1. Růžena Škrobánková  18,20 b

2. Pavlína Plchová          17,50 b

 

Obrazový materiál naleznete v nové fotogalerii.


07.10.2009

Obrazek

Sledujte s námi nadcházející Mistrovství světa ve sportovní gymnastice mužů a žen, v němž i Česká republika má své reprezentační zastoupení ve složení: Jana Komrsková, Kristýna Pálešová, Jana Šikulová, Eva Verbová a Martin Konečný. Letošního Mistrovství světa, které se koná v Londýně ve dnech 13. - 18. října 2009, se zúčastní celkem 283 gymnastů a 174 gymnastek z 75-ti zemí všech 5-ti kontinentů.


Podrobné informace naleznete zde: www.worldgymnastics2009.com

 

11.06.2009

OPRAVA KLADIN 

ObrazekS potěšením oznamujeme, že se nám po 6ti měsících podařilo zajistit a dokončit potažení kladin kvalitním profesionálním materiálem, který cvičenkám zajistí větší bezpečí a pohodlí pro rutinní trénink. I tvrdé začátky na nejtěžším, o to ale krásnějším nářadí, budou o poznání měkčí :-)


 Náš dík patří panu řediteli ZŠ Komenského, který vyslyšel naléhavost našich potřeb, a dále panu Škarkovi, spoluzakladateli oddílu, který se nezištně podílel na realizaci oprav.


Z plánovaných investic si můžeme odškrtnout jednu položku a pokračovat v započatém díle nářaďové obnovy.


Případní sponzoři a mecenáši tohoto krásného sportu jsou vítáni!


04.06.2009

Májová akademie za zvuku známých filmových skladeb se opět vydařila ke spokojenosti všech zúčastněných, zejména pak trenérek :-) Děvčata předvedla své nejlepší výkony. Věříme, že nás v nadcházející podzimní sezóně čekají slibné výsledky, kdy se děvčata zúčastní regulérních závodů mimo svůj domovský oddíl. Akci finančně podpořilo Město Ústí nad Orlicí a sponzorskými dary přispěla společnost Chiquita Česká republika s.r.o. a pan Karel Urban, majitel čerpací stanice Benzina (při příjezdu ze směru Hradec Králové :-) , který je současně ředitelem závodu mistrovství České republiky automobilů do vrchu v Ústí nad Orlicí. Děkujeme! 

Obrazek